Liberalii din Olt au sărit la gâtul medicului-senator Renică Diaconescu

Reacția senatorului de Olt Renică Diaconescu la informațiile distribuite pe rețelele sociale de reprezentanții PNL Olt, potrivit cărora medicul neurolog ar fi votat împotriva proiectului de lege privind majorarea alocației de stat pentru copiii, i-a făcut pe liberali să sară la gâtul parlamentarului care nu-și recunoaște votul cu pricina.

Imediat după reacția parlamentarului social-democrat, care, printr-un comunicat de presă, a transmis că el nu se afla în sala de ședințe a Senatului în momentul în care senatorii au votat pe proiectul de lege cu pricina, liberalii, în frunte cu președintele Liviu Voiculescu, au reluat subiectul, publicând pe Facebook lista senatorilor care au votat pro și contra, medicul Renică Diaconescu aflându-se în șirul celor care au votat împotriva proiectului. Poziția liberalilor a fost transmisă și redacției OLT-ALERT, ca drept la replică.

Redăm textul:

„Dl. Renică Diaconescu cere explicații liberalilor și… ne conformăm. Cu mențiunea că niciodată, sub niciun motiv de a-și face imagine «cu orice preț», PNL Olt nu a atacat și nu va atacă imaginea unui politician, fie el și PSD-ist, folosind cu bună știință speculații neverificate. Așa încât, vis-à-vis de promovarea parlamentarilor PSD Olt care au votat ÎMPOTRIVA inițiativei de majorare a cuantumului alocațiilor pentru copii, printre care s-a regăsit și dl. Renica Diaconescu, precizam că informația a fost publicată în urmă unei simple verificări a listei tuturor parlamentarilor PSD care s-au opus prin vot (lista pe care o facem publică) și pe care apar numele domniei sale și poziția pe care a adoptat-o prin vot. Drept care, ținând cont de acuzația publică pe care o aduce PNL-ului, ne rezervăm dreptul să cerem, la rândul nostru, explicații: a fost domnul Renica Diaconescu prezent la ședința, așa cum dezvăluie lista prezentată, sau nu? Dacă nu a fost, așa cum susține dl. Diaconescu, cine își asumă votul împotriva majorării alocației pentru copii in numele și sub numele domniei sale?”

La rândul său, medicul senator a revenit, accentuând că el nu și-a exprimat votul pe proiectul legislativ, explicând că la momentul votului se afla pe holurile parlamentului, încercând, pe calea telefonului, să se implice într-un caz medical foarte grav, pentru salvarea pacientului.

„Așa cum am susținut, întăresc spusele mele, că în momentul respingerii acelei legi eu nu am fost în plen, fiind într-o discuție telefonică cu un medic neurochirurg de la Clinica «Sfânta Anna» din Sofia, Bulgaria, despre cazul unui tânăr din Slatina, aflat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral la ski în țara vecină. Depuneam eforturi pentru a-l aduce în țară, motiv pentru care apelasem și la dl. secretar de stat Raed Arafat. Menționez că la ieșirea mea precipitată din sală, cartela de vot a rămas în aparat, așa cum prevede regulamentul. «Mâna de ajutor» pe care am primit-o nu știu de unde vine. Este foarte dureros că o astfel de practică este folosită împotriva mea”, a postat, pe pagina sa de socializare, Renică Diaconescu.

Liberalii nu s-au mulțumit cu sinceritatea medicului-senator. Dând dovadă de un politicianism meschin care te face să pierzi orice speranță în clasa politică de mâine, tânărul Ionuț Comănescu, consilier local din partea PNL care se vrea viitor primar al Slatinei, l-a jignit în ultimul hal pe doctor, arătând, de data aceasta fără nici un argument, că senatorul social-democrat ar dormi în Parlament. Și asta este o formă ușoară a exprimării liberalului, pentru că el a spus mult mai mult. No comment!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here