V-o mai amintiți pe Melania Renghea, polițista care și-a înjunghiat șeful? Vrea să scape de pușcărie. Ce spune instanța

Fosta polițistă Melania Renghea, care în decembrie 2012 l-a înjunghiat pe fostul ei şef de la Poliţia Balş, comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol, a formulat o cerere de liberare condiționată. Din păcate pentru ea, Judecătoria Craiova i-a respins solicitarea.

„Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Craiova privind liberarea condiţionată a condamnatului Renghea Melania Celestina”, se arată în hotărârea instanței.

Inculpata își va putea reînnoi cererea de liberare condiționată după data de 10.05.2019.

Melania Renghea a fost condamnată, în mai 2016, de Curtea de Apel Craiova, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată pentru tentativă de omor asupra fostului său şef, comisarul Gheorghe Barbu.

Ea a fost trimisă în judecată după ce, în decembrie 2012, l-a înjunghiat pe fostul ei şef de la Poliţia Balş, comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol. Fapta femeii s-a consumat în faţa locuinţei din localitatea Bobiceşti a fostului său şef, înjunghiat în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie. Renghea a fost, în mai 2014, condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi şase de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Craiova, unde a fost atacată hotărârea, a desfiinţat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond, procesul reluându-se.

Cu două zile înainte de a-şi înjunghia şeful, ea a depus la DIICOT Craiova o plângere în care aducea acuzaţii de viol atât împotriva comisarului Gheorghe Barbu, cât şi împotriva altor oameni ai legii, printre care se număra şi fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu.  Acuzaţiile s-au dovedit însă nefondate.

Femeia are trei copii, aflați în plasament la părinții ei. Din păcate, micuții nu mai au tată, pentru că soțul Melaniei Renghea, Relu Renghea, s-a sinucis, în 2017, spânzurându-se în locuinţa pe care o deţinea în comuna Curtişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here