Adina Florea, procurorul care o anchetează pe Kovesi, detalii de ultimă oră: Este un dosar deschis după o sesizare a lui Sebastian Ghiță

Foto: b1.ro

Adina Florea, procurorul din cadrul cadrul secţiei speciale de anchetare a magistraţilor care a citat-o vineri pe Kovesi în calitatea de suspect, a precizat joi dimineaţă că este vorba de un dosar deschis la finalul anului trecut după o sesizare făcută de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

“Este un dosar din decembrie 2018, deschis după o sesizare a lui Sebastian Ghiță. E o anchetă în curs de desfășurare, în care vor fi respectate drepturile tuturor persoanelor implicate și, în primul rând, se va respecta legea”, a declarat, joi dimineață, Adina Florea, care nu a vrut să facă alte comentarii, invocând ancheta în curs.

Adina Florea este chiar procurorul care este propus de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a prelua şefia DNA rămasă fără şef plin după revocarea Laurei Codruţa Kovesi în vara lui 2018.

Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată pentru vineri în calitate de suspect pentru infracţiunile de  abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Aceasta a acuzat că a fost citată chiar în momentul în care se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european şi a susţinut că aceste acţiuni sunt făcute pentru că a deranjat prin lupta anticorupţie.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here