Italianul cu afaceri în Caracal, CONDAMNAT de Tribunalul Olt pentru fraudă cu fonduri europene

Omul de afaceri italian Carlo Del Piero, care deține în Caracal o companie cu activitate în domeniul textilelor și care a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fraudă cu fonduri europene, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare de Tribunalul Olt.

Inculpatul a scăpat relativ ușor, după ce și-a recunoscut vinovăției, încheind cu procurorii un acord în acest sens.

„În baza art. 182 alin. 2 și 3 din Legea nr. 78/2000, pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, art. 480 alin. 4 C.p.p, condamnă pe inculpatul Del Carlo Piero la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de schimbare fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei unui folos legal obţinut, dacă fapta are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. (…)În baza art. 91 C.p. rap. la 92 C.p. și art. 68 alin.1 lit. b C.p. dispune suspendarea executării pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în sentința instanței.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Caracal sau a Liceului Teoretic „Mihai Viteazu” din acest oraș.

Italianul este acuzat că schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinația unui folos legal obținut cu finanțare de fonduri europene.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 2012 – 2017, în calitate asociat unic și administrator la S.C. ITR S.R.L., societate care a beneficiat de fonduri europene în sumă de 2.429.699 lei în cadrul programului ”ITR 2011 – Sistem de productie competitiv”, inculpatul Carlo Del Piero a înlocuit fraudulos, în 2016, un număr de 20 de mașini de tricotat achiziționate prin fonduri europene. De fapt, beneficiarul a vândut mașinile, păstrând plăcuțele de identificare pe care le-a montat pe mașinile nou achiziționate, cauzând un prejudiciu de 2.429.699,97 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here