Kovesi, la Parchetul General: „Sunt foarte răcită, vorbesc la final”. Fosta şefă a DNA, întâmpinată cu flori de un grup de protestatari anti-PSD

Laura Codruţa Kovesi a ajuns vineri în jurul orei 12:20 la Parchetul General unde urmează să fie audiată în calitate de suspect într-un dosar în care este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă după o sesizare depusă de Sebastian Ghiţă.

La Parchetul General era prezent şi un grup de protestatari anti-PSD care au întâmpinat-o cu flori şi care şi-au arătat sprijinul pentru fostul procuror-şef al DNA.

Acesta a refuzat să facă declaraţii la sosire, afirmând că va vorbi doar după ce va părăsi Parchetul General.

„Sunt foarte răcită, voi face declaraţii la ieşire”, le-a spus Kovesi jurnaliştilor prezenţi la Parchetul General.

Procurorul Adina Florea îi va aduce la cunoştinţă Laurei Codruţa Kovesi că este urmărită penal privind evenimentele care au dus la audierea fostului director FNI, Nicolae Popa, în ţară în momentul în care acesta se afla în Indonezia unde se sustrăgerea de executarea condamnării primite. Rămâne de văzut dacă procurorul de caz va solicita şi măsuri preventive pe numele lui Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a acuzat că această citare vine fix în momentul în care trebuia să plece la Bruxelles pentru a îşi susţine candidatura pentru funcţia de procuror european.

„S-a prezentat un polițist la domiciliul meu și am primit o citație din partea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție în calitate de suspect pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citație vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidență faptul că inițial am fost anunțată de procedura din Parlamentul European, am înțeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere.

Tot vineri dimineaţă şi fostul premier Victor Ponta a fost prezent ca martor la Parchetul General pentru a fi audiat ca martor în dosarul lui Kovesi. Acesta a declarat că spus tot ce ştie despre dosar, dar nu a vrut să dea detalii din dosar.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here