Încă o victorie a Opoziției în Parlament: Un important amendament al liberalului Gigel Știrbu la buget, votat de majoritate

PNL a înregistrat, și astăzi, o victorie în Parlament, după ce ieri amendamentul liberalilor privind majorarea alocațiilor de stat pentru copii a trecut de plenurile reunite ale celor două camere. De data aceasta este vorba de un amendament semnat de deputatul de Olt Gigel Știrbu și care se referă la alocarea a 350.000 de lei pentru spijinirea proiectelor Fundației Naționale pentru Știință și Artă.

Dacă amendamentul de ieri a trecut prin lipsa de vigilență a parlamentarilor puterii, cel introdus azi pe ordinea de zi a fost votat grație puterii de convingere a semnatarului său, Gigel Știrbu. Acesta a convins majoritatea să-i voteze amendamentul vorbindu-le colegilor de la tribuna Parlamentului despre importanța proiectelor Fundației Naționale pentru Știință și Artă, fundație de utilitate publică care funcționează sub auspiciile Academiei Române.

„Suma este necesară pentru sprijin financiar pentru proiectele Fundației Naționale pentru Știință și Artă, fundație de utilitate publică care funcționează sub auspiciile Academiei Române, privind editarea, publicarea clasicilor literaturii române în ediții științifice integrale. Din anul 2000 până în 2018 Academia Română a primit, în fiecare an, prin bugetul național, a primit suma corespunzătoare pentru editarea acestor ediții. Seria de opere fundamentale cuprinde opera integrală a marilor clasici, Caragiale, Eminescu, Blaga, Arghezi, Slavici, Nicolae Iorga. Dragii mei colegi, este vorba de 70.000 de euro; din 2000 până în 2018, Academia Română a perpetuat acest proiect național. Dacă vrem să dăm dovadă de bună credință și nu de populism, văr rog să votați acest amendament, pentru că acest proiect național trebuie să continue”, a vorbit, de la tribună, semnatarul amendamentului.

Amendamentul a trecut cu 286 de voturi, 27 de parlamentari votând împotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here