Noi blocuri de locuințe în Slatina. În ce zonă ar putea fi ridicate imobilele

Un nou ansamblu rezidențial ar putea fi construit în Slatina, după ce la primărie au ajuns mai multe solicitări din partea unor investitori care s-au arătat interesați să construiască blocuri de locuințe pe o parte din terenul fostei unități militare.

Este vorba de partea de sud a perimetrului pe care era amplasată fosta unitate militară, pe un teren de peste 8.000 de metri pătrați.

În acest sens, municipalitatea a pregătit un proiect de hotărâre prin care ar urma să se dea acordul pentru dezlipirea terenului respectiv de suprafața totală de peste 71.800 mp, precum și a unui teren mai mic de 1.367 mp, necesar pentru asigurarea accesului spre ansamblul rezidențial.

Deocamdată nu există stabilit nimic, dezlipirea terenului cu pricina de restul suprafeței fiind o chestiune de procedură care deschide perspectiva noilor proiecte imobiliare.

Proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii și aprobării în următoarea ședină a consiliului local.

Tot pe suprafața pe care a funcționat fosta unitate militară au început lucrările pentru realizarea unui parc. Acesta va avea 35.800 de metri pătrați, din care 23.000 metri pătrați de spațiu verde. Parcul va cuprinde alei betonate, piste pentru alergare și două locuri de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional de 500 de metri pătrați, cu iluminare nocturnă. Va fi, de asemenea, o parcare de 2.400 de metri cu aproximativ 200 de locuri de parcare, iar o stradă nouă va face legătura între străzile Artileriei și Tunari. În centrul parcului va fi construită și o terasă mare, care va servi ca loc comercial pentru produse alimentare.

În aceeași zonă va fi ridicat un restaurant McDonald’s, pe o suprafață de peste 3.400 de metri pătrați. Terenul destinat acestui obiectiv a fost deja concesionat pe 49 de ani de SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, la o valoare de 396.000 de euro. De fapt, restaurantul va fi un Mcc Drive, adică clienții vor putea fi serviți și direct la mașină, având o intrare și o ieșire pentru autoturisme.

Obiectivul de investiție are o valoare de 7,5 milioane de lei și vor fi create 60 de locuri de muncă.

De asemenea, în perimetrul fostei unități militare vor mai fi construite un mall, o grădiniță, o creșă, dar și câteva blocuri de locuit.

Toate acestea fac parte din cel mai ambițios proiect pe care actualul primar Emil Moț l-a promis slătinenilor în campania electorală a alegerilor locale din 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here