ȘPAGĂ de 300 de euro pentru obținerea permisului de conducere în Olt

Un instructor auto din Olt a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt după ce a pretins și primit o șpagă de 300 de euro de la o femeie căreia i-a promis că va interveni la funcționarii de la Permise Auto și că îi va determina pe aceștia să îi faciliteze obținerea permisului auto. Ea a obținut permisul, după care l-a denunțat pe instructorul său auto. Nici femeia nu a scăpat fără pedeapsă, luând un an și opt luni de închisoare cu suspendare.

Cazul a fost cercetat de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, iar instructorul cu pricina a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, „în data de 18.06.2018, la sediul D.G.A. a fost înregistrat un denunţ cu privire la faptul că instructorul P.I. a pretins şi a primit suma de 300 euro de la inculpata D.G.S, în schimbul promisiunii că va interveni şi-i va determina pe funcționarii din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt să faciliteze obținerea permisului de conducere auto. Numita D.G.S. a obținut permisul de conducere auto în data de 06.06.2018”.

În aceeași cauză, la data de 22 ianuarie 2019, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu femeia care a făcut denunțul, pentru infracțiunea de cumpărare de influenţă, și a propus condamnarea acesteia la o pedeapsă de un an şi opt luni închisoare, cu suspendarea, sub supraveghere, a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here