Un al treilea pacient a murit la Institutul ”Marius Nasta”. Zeci de operații, amânate din cauza infecțiilor nosocomiale

Sursa foto: b1.ro

Un al treilea pacient a murit la Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti, în urma contaminării cu o bacterie periculoasă. 

Reprezentanții unității medicale au declarat că în cazul acestora, dar și a altor trei bolnavi, au fost recoltate probe pentru a se stabili dacă erau contaminați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă. Încă este așteptat rezultatul analizelor. Ei au mai precizat că toți cei trei pacienți decedați aveau afecțiuni grave.

“Sunt trei persoane care au decedat. S-au recoltat probe pentru acinetobacter de la șase pacienți. Dintre aceștia, trei au decedat, iar un pacient cu accident cerebral vascular este în stare foarte gravă. De la toți șase s-au recoltat probe pentru a vedea dacă sunt sau nu contaminați. Nu avem încă rezultatele de la Cantacuzino”, a declarat Beatrice Mahler, managerul spitalului.

Activitatea bloculului operator şi cea a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă au fost oprite, marţi seară, din cauza infecțiilor intaspitalicești. Cei 28 de oameni care se mai aflau internaţi la Terapie Intensivă până la închiderea acestei secţii vor fi relocaţi în alte spitale din ţară. Situaţia este una fără precedent în România şi extrem de gravă pentru pacienţii care suferă de boli pulmonare. Institutul “Marius Nasta” din Capitală nu mai face operaţii, deşi acesta este singurul loc pentru intervenţiile complicate pe această specializare de la noi din ţară.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here