Deputatul liberal Gigel Știrbu reia subiectul alocațiilor: Majorarea lor se datorează PNL/ VIDEO

Deputatul liberal de Olt Gigel Știrbu a reluat, vineri, la Slatina, într-o conferință de presă, subiectul majorării alocațiilor, replicând reprezentanților Puterii că inițiativa aparține Partidului Național Liberal și a fost susținută de parlamentarii PNL.

Știrbu a revenit cu acest subiect după ce mai mulți parlamentari social-democrați au susținut că creșterea alocațiilor de stat pentru copii a fost posibilă prin implicarea parlamentarilor ai actualei coaliții PSD-ALDE.

„Am văzut în ultima perioadă că foarte multe grupuri parlamentare și foarte mulți oameni politici își arogă acest merit.

Partidul Național Liberal a depus acum mai bine de o jumătate de an o inițiativă legislativă prin care se dorea mărirea acestor alocații cu aceste cuantumuri (300 lei pentru copiii de până în 2 ani și 150 lei pentru cei până la 18 ani). Cu două săptămâni înainte de a intra în dezbatere bugetul național, această inițiativă legislativă a Partidului Național Liberal a fost respinsă în Senat de către Partidul Social Democrat, de fapt de către actuala formulă guvernamentală și majoritate parlamentară.

Ați văzut în presa locală luarea de poziții a câtorva parlamentari de Olt din formula guvernamentală. În urma respingerii si votului negativ la această inițiativă legislativă, Partidul Național Liberal a făcut o campanie pe rețelele de socializare prin care a încercat să conștientizeze cetățenii vizavi de voturile negative pe care parlamentarii PSD și ALDE le-au dat pe această lege. Venind legea bugetului și depunând acest amendament împotriva căruia au votat PSD și ALDEl și în comisii, nu numai în plen, amendamentul a ajuns în plen, fiind susținut de PNL prin colegul meu Robert Sighiartău, secretarul general al Partidului Național Liberal. În acel moment, în urma comentariilor extrem de negative la adresa acestor parlamentari în ultimele două săptămâni, mulți dintre aceștia au ieșit din sală. Amendamentul a fost votat și de către șapte parlamentari Puterii, patru de la PSD și trei de la ALDE. Restul au ieșit din sală pentru a nu se pune rău cu electoratul. Ca atare, acesta a fost momentul prin care alocațiile au fost majorate în România”, a explicat parlamentarul liberal de Olt.

Gigel Știrbu mai spune că este conștient că respectiva creștere a alocațiilor nu rezolvă problema veniturilor de care ar trebui să se bucure copiii.

„Normal ar fi ca această sumă să fie indexată în fiecare an cu rata inflației”, ar fi, după Știrbu, soluția cea mai bună.

Pe de altă parte, parlamentarii Puterii spun că amendamentul PNL adoptat săptămâna trecută în plenul reunit al Parlamentului avea o sursă de finanțare neconstituțională și că PSD a găsit o nouă sursă de finanțare care, de data aceasta, ar fi una legală. În plus, social-democrații susțin că, votând împotriva bugetului național pe 2019, reprezentanții PNL ar fi votat, de fapt, chiar împotriva propriei inițiative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here