Olt: O femeie și fiul ei au MURIT într-un incendiu DEVASTATOR care le-a cuprins casa/ Imaginile GROAZEI – FOTO și VIDEO

Două persoane, mamă și fiu, și-au pierdut viața în urma unui incendiu puternic izbucnit, noaptea trecută, la locuința lor din comuna Schitu. În urmă cu două nopți un caz similar a avut loc în localitatea Obârșia, unde o femeie și fratele ei au ars de vii în casă, iar fiul acestuia din urmă a ajuns la spital cu arsuri la feței, mâinilor și abdomenului. 

La locul evenimentului au acționat pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

În momentul sosirii echipajelor, casa ardea generalizat. După pătrunderea în locuință, pompierii au găsit trupurile neînsuflețite ale proprietarei, în vârstă de 68 de ani și fiului acesteia, în vârstă de 40 de ani.

„Cele două persoane prezentau arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pentru lichidarea incendiului și eliminarea efectelor negative pompierii au acționat aproximativ patru ore.

Focul a distrus acoperișul locuinței, pe circa 150 de metri pătrați și bunurile din interior”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Se pare că incendiul a fost generat de jarul căzut dintr-o sobă.

Cu doar două nopți în urmă un caz similar a avut loc în comuna Obârșia, unde un bărbat și sora sa au ars de vii, iar fiul bărbatului a ajuns la spital cu arsuri grave la nivelul feței, mâinilor și abdomenului.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt reamintește cetățenilor măsurile de prevenire a incendiilor ce pot fi provocate de sobele cu sau fără acumulare de căldură:

– Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– Folosiţi soba numai cu uşa închisă;

– Aşezaţi o tavă metalică în faţa sobei, în dreptul ușii;

– Nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

– Nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here