Firmă din Suceava, amendată de polițiștii din Olt pentru transport ilegal de lemne/ FOTO

O societate comercială din Suceava a fost amendată cu 3000 de lei de polițiștii din Olt după ce oamenii legii au depistat în trafic un transport de cherestea, șoferul neputând prezenta documente pentru toată cantitatea de marfă. O bună parte din cherestea a fost confiscată.

Este vorba de un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos în valoare de peste 8.400 de lei și pe care polițiștii l-au oprit în trafic, la Pleșoiu, pentru un control de rutină.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos era transportat de către o societate comercială cu sediul în judeţul Suceava, fără a corespunde din punct de vedere al volumului cu cantitatea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de către conducătorul auto, existând o diferență de 12,03 metri cubi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Totodată, cei 12,03 m cubi de material lemnos, în valoare de 8. 421de lei, au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here