Motivarea sentinței în cazul lui Darius Vâlcov a fost redactată. Se strânge lațul!

Motivarea sentinței în cazul lui Darius Vâlcov a fost, la mai bine de un an de la condamnarea acestuia în primă instanță, redactată, potrivit realitatea.net. Fost primar al Slatinei și ministru de Finanțe, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă și apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, a fost condamnat la opt ani de detenție.

Pe 8 februarie 2018, un complet de trei magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), format din judecătoarele Silvia Cerbu, Simona Cîrnaru şi Maricela Cobzariu, l-a condamnat în primă instanţă pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Vâlcov a primit patru ani pentru trafic de influenţă, șase ani pentru spălare de bani și doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani. El a făcut apel, dar judecarea cauzei la un complet de cinci judecători nu a putut să înceapă pentru că nu fusese redactată motivarea instanței care a pronunțat sentința.

Totodată, magistrații au dispus confiscarea sumei de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov pe când acesta era primar al Slatinei, a primit doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

De asemenea, condamnări au primit și doi oameni de afaceri.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Fostul primar al Slatinei mai este judecat în alte două dosare, unul referitor la luare de mită, celălalt la instigarea de dare și luare de mită.

În plus, DNA a dispus, la finalul lunii trecute, disjungerea unor fapte din rechizitoriul lui Darius Vâlcov în cinci noi dosare. Două dintre acestea au rămas la DNA, două au fost declinate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, iar un altul a ajuns la DIICOT. Vorbim de cercetarea mai multor fapte precum abuz, fals, evaziune, spălare de bani, înșelăciune, delapidare. (Detalii AICI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here