Summit ISTORIC! Donald Trump și Kim Jong-un au ajuns la Hanoi

Air Force One, aeronava lui Donald Trump, a aterizat marți după amiază la Hanoi. Kim Jong-un a ajuns însă primul în Vietnam, unde va participa la al doilea summit cu preşedintele american, pe tema denuclearizarii Peninsulei Coreene.

Un summit cu mare valoare simbolică pentru liderul nord-coreean şi care va putea reprezenta un semnal referitor la direcţia în care se va îndrepta ţara. Dictatorul a fost întâmpinat în Vietnam cu gardă de onoare şi covor roşu.

Foto: Hepta.ro

După o călătorie de două zile şi jumătate cu trenul, Kim a ajuns la ora locală 8:15, în oraşul de graniţă Dong Dang. A fost întâmpinat ca un adevărat super star, cu urale şi covor roşu.

Foto: Hepta.ro

Kim i-a salutat pe oficialii vietnamezi, a salutat garda de onoare, a zâmbit, după care a urcat în Mercedes-ul său. Gărzile sale de corp au alergat pe lângă maşină, în timp ce liderul nord coreean se îndepărta.

Întreaga zonă a fost strict securizată.

Kim a parcurs apoi cu maşina cei 160 de kilometri până la Hanoi. Ruta exactă nu a fost dezvăluită presei.

Trenul lui Kim a părăsit Phenianul sâmbătă după-amiaza.

Foto: Hepta.ro

Agenţia de stat nord-coreeană a precizat că preşedintele este însoţit de negociatorul-şef privind arsenalul nuclear, Kim Yong Chol, sora lui, Kim Yo Jong, şi alţi oficiali de rang înalt.

Câteva ore mai târziu, şi Donald Trump a ajuns la Hanoi, unde a fost întâmpinat de o gardă de onoare formată din militari vietnamezi.

Potrivit jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă, Trump şi Kim ar urma să aibă iniţial o discuţie faţă în faţă, după care vor participa la un “dineu de socializare”.

Alături de Trump şi Kim Jong-Un, la dineu vor participa Secretarul american de Stat Mike Pompeo, Mick Mulvaney, şeful interimar al Cancelariei prezidenţiale, negociatorul-şef nord coreean privind arsenalul nuclear, Kim Yong Chol, şi sora lui Kom Jong-Un, Kim Yo Jong, care şi-a însoţit fratele şi la summitul de anul trecut.

Înainte de plecare, Trump a declarat că el se înţelege perfect cu dictatorul nord-coreean, deşi propriile sale servicii secrete spun că acesta nu a făcut niciun pas în direcţia denuclearizării.

Va fi al doilea summit la care vor participa cei doi şefi de stat, după cel din 12 iunie, organizat la Singapore.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here