Ai o zi proastă? Cum te înveseleșți rapid în șapte pași

Ni se întâmplă tuturor să avem câte o zi proastă în care nu avem chef de nimic, suntem apatici și nici nu vrem să stăm de vorba cu nimeni. În general, dacă aceste stări sunt trecătoare și au o intensitate scăzută, mai ales dacă poți să îți revii destul de repede este în regulă. Problema apare atunci când aceste simptome încep să se transforme în semne de anxietate și de depresie.

Important este că atunci când identifici aceste stări, să nu le lași să te acapareze și să îți strice întreagă zi. De aceea ai nevoie să știi că poți să aplici câteva metode care te pot binedispune instant.

Iată 7 feluri în care îți poți însenina rapid ziua:

  1. Vorbește cu cineva despre cum te simți

Dacă ai o zi în care te simți foarte trist și nu ai chef să faci absolut nimic din ce ți-ai propus, atunci nu te închide și mai mult în ține și găsește un prieten apropiat cu care să vorbești despre tot ceea ce ai pe suflet. Te vei simți mult mai bine atunci când te vei elibera de gândurile negative.

  1. Aplică metode de relaxare

Este bine să cunoști câteva metode și tehnici de relaxare pentru a le putea pune în practică atunci când nu ai o zi tocmai bună. Ce poți face mai exact? Să asculți muzică de relaxare, să meditezi sau să aplici o metodă prin care rostești de mai multe ori un cuvânt și te concentrezi doar pe el. Vei vedea că, dacă aplici corect metodele de relaxare, starea ta se poate îmbunătăți semnificativ.

  1. Mănâncă prăjitură ta preferată

Cui nu îi plac prăjiturile? Mai ales atunci când nu avem o stare foarte bună acestea ne pot ajută să ne simțim mai bine și ne pot revigora. Alege prăjitură ta preferată sau dacă vrei să încerci ceva nou, poți să pregătești fursecuri fragede după următoarea rețeta VIDEO.

  1. Fă mișcare

Sportul este recomandat atunci când vine vorba atât de sănătatea fizică, cât și cea psihică. Așadar, dacă ai o zi mai proastă, poți să ieși în parc să faci jogging sau să faci diferite exerciții. Important este să obosești și să transpiri pentru că mișcarea să aibă un efect asupra stării tale.

  1. Interacționează cu animalele

Se spune că este benefic să ai un animal de companie pentru că acestea îți pot influență starea de spirit fără să îți dai seama. Așadar, chiar dacă nu ai un animal de companie, nu ezistă să mergi la o prietenă care are, ori poți mângâia primul cățeluș care îți iese în cale pe stradă. Acest lucru te poate binedispune automat.

  1. Da drumul la muzică și dansează

Muzică este un remediu pentru orice stări negative pe care le poți avea. Atunci când dansezi, la nivelul creierului se produce mai multă serotonină, care este hormonul fericirii. Așa că nu mai aștepta, da drumul la muzică ta preferată și începe să dansezi și chiar să și cânți.

  1. Uite-te la comedii sau filmulețe amuzante

Pentru că finalul zilei să îl închei tot într-o manieră veselă, cel mai bine te uiți la o comedie sau la filmulețe amuzante. Acestea te vor face să razi și instant vei uită de ziua proastă pe care o ai. O altă varianta ar fi să citești bancuri amuzante. Sigur îți va reveni bună dispoziție.

Sursă: woman2woman.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here