Directorul CFR Călători, după ce două trenuri au deraiat într-o singură zi: `Nu au fost evenimente deosebite. Chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn`. Reacţia ministrului Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că va cere Consiliului de Administrație al CFR să îl demită pe directorul CFR, Leon Bărbulescu, relatează stiripesurse.ro, care citează o serie de declaraţii făcute pentru Antena 3.

Decizia ministrului ar fi fost motivată, pe de o parte, de deraierea a două trenuri, sâmbăta, şi pe de altă parte de faptul că a fost trezit din somn de presă, care dorea să ceară mai multe informaţii legate de deraiere.

“Domnul director se va odihni, dar nu pe banii CFR călători. Dânsul trebuie să fie la dispoziția presei la orice oră. Din punctul meu de vedere, ieri, s-a comunicat dezastruos”, a declarat ministrul Răzvan Cuc la Antena 3.

Anterior, directorul CFR a purtat o discuție halucinantă cu un jurnalist care a vrut să afle mai multe detalii despre incidentele de pe calea ferată.

”Noi nu avem la momentul ăsta o cauză exactă. În ambele situații, nu cred că e vorba de locomotivă, dar nu mă pot pronunța acum. Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit”, a declarat Bărbulescu, potrivit G4 Media.

Atunci când reporterul i-a spus că totuși, în România, au loc din ce în ce mai multe incidente de acest fel, directorul CFR a răspuns: ”Când ați constatat? Noi ne facem treaba aşa cum trebuie şi să fie bine…(…) Da, să nu fie rău. Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn”. 

Pasagerii din două trenuri care au plecat din Braşov spre Mediaş, respectiv Arad, au trecut prin mari emoții, sâmbătă. Locomotivele celor două garnituri au deraiat şi doar norocul a făcut să nu existe victime. În cele din urmă, călătorii au fost preluaţi de alte trenuri şi au ajuns cu bine la destinaţie.

Un tren plecat dinspre Brașov spre județul Arad a fost implicat într-un incident dramatic în jurul orei 13.15. Locomotiva rapidului care circula spre Curtici a deviat de pe șine, la ieșire din stația Săvârșin. Circulația feroviară a fost, astfel, întreruptă pe rețeaua care duce până la Vărădia de Mureș, până la repunerea pe șină.

Din fericire, nu au existat victime. Preventiv, oficialii Căilor Ferate Române au decis, însă, să devieze trenurile internaționale și interregio. Pentru cele locale, CFR Călători a asigurat deplasarea pasagerilor cu mijloace auto.

Incidentul din județul Arad a avut loc la câteva ore după un altul, similar, în care a fost implicat un tren Regio plecat tot din gara Brașov. Călătorii care circulau spre Mediaș au trăit prin clipe cumplite după ce și în acest caz, tot locomotiva a sărit de pe șine. Trenul a rămas blocat în staţia Racoș. Și acești pasageri au fost preluaţi până la destinația finală de un tren Interregio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here