Tensiuni în Coaliția de Guvernare. Vosganian, mesaj clar pentru PSD: ‘ALDE nu va permite distrugerea Pilonul 2 de pensii’

Tensiuni în coaliția de guvernare PSD-ALDE. Varujan Vosganian a declarat, luni că nu este de acord în totalitate cu OUG 114. El a precizat că că formațiunea liberal-democrată nu va permite să fie distrus Pilonul 2 de pensii.

„ALDE nu va permite ca Pilonul 2 de pensii să fie distrus. ALDE nu va permite să existe atacuri asupra mediului de afaceri. Va asigur ca negocierile pe care le vom avea vor face ca aceasta ordonanță de urgență sa fie corect absorbita în mediul de afaceri”, a declarat vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian.

În condițiile noii legi, administratorii de fonduri de pensii trebuie să-și majoreze semnificativ capitalul social în funcție de nivelul activelor admininistrate, trebuind să aducă, suplimentar, 800 de milioane de euro, în acest an, din care jumătate de sumă până la mijlocul acestui an, explică stiripesurse.ro.

Totodată, vicepreședintele ALDE a precizat că ideea abrogării OUG 114 este „incorectă”.

Luni, în Parlament, au avut loc dezbateri privin Taxa pe lăcomie, după ce PNL a chemat-o pe Viroica Dăncilă să dea declarații la ‘Ora premierului’ despre OUG 114.

Amintim, de asemenea, că OUG 114, care introduce ‘taxa pe lăcomie’ pentru bănci, adoptată TACIT în Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here