Tudorel Toader îşi face propria „ievaluare”: Ministrul Justiţiei îşi prezintă bilanţul celor doi ani de mandat în care a făcut schimbări importante în sistem

După ce a evaluat pe toată lumea, ministrul Justiţiei îşi face şi propria evaluare. Tudorel Toader îşi prezintă astăzi bilanţul celor doi ani de activitate din fruntea justiţiei româneşti. 

Printre altele, ministrul justitiei a reușit să revoce din funcție procurorul şef al DNA, a cerut revocarea procurorului general și a venit cu cele mai importante modificări la legile justitiei, în urma cărora magistrații au recurs la măsuri fără precedent, şi și-au suspendat activitatea în peste 80 de parchete și instanțe din țara.

În mandatul său au fost atacate sistematic toate instituțiile, acțiuni care au generat cele mai mari mișcări de protest din România și avertismente repetate din partea Comisiei Europene, Parlamentului European sau Comisiei de la Veneția.

Raportul lui Tudorel Toader ar urma să fie postat pe pagina sa de socializare, aşa cum a anunţat încă de sâmbătă, ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a fost învestit în funcția de ministru al Justiției în 23 februarie 2017, în Guvernul Grindeanu. Numirea s-a făcut ca urmare a demisiei lui Florin Iordache, forțat să părăsească portofoliul Justiției de protestele masive care au urmat celebrei Ordonanțe 13.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here