Firmă din Suceava, prinsă de polițiștii din Olt în afara legii. Marfă confiscată și amendă de mii de lei/ FOTO

Polițiștii olteni au dispus, noaptea trecută, confiscarea de material lemnos prelucrat în valoare 8.400 de lei de la o societate comercială din Suceava care nu deținea documente pentru toată cantitatea de lemne transportată. Totodată, au sancționat contravenţional compania cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei din domeniul silvic.

În timp ce acţionau în baza planului Scutul Pădurii, pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au continuat au depistat în trafic, noaptea trecută, pe raza comunei Pleșoiu, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos era transportat de către o societate comercială cu sediul în judeţul Suceava, fără a corespunde din punct de vedere al volumului cu cantitatea înscrisă în avizul de însoțire prezentat de către conducătorul auto, existând o diferență de 11,6 metri cubi.

„Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 3.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Totodată, cei 11,6 m cubi de material lemnos, în valoare de 8. 400de lei, au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Slatina.

În conformitate cu prevederile Legii 46/2008, H.G. 470/2014 și Legii 171/2010 vă aducem la cunoștință următoarele:

1. În cazul recoltării lemnului din fondul forestier național sau din vegetația forestieră din afara acestuia, legalitatea provenienței materialelor lemnoase se atestă prin următoarele documente:
– actul de punere în valoare,
– autorizația de exploatare (în termen);
– procesul-verbal de predare a parchetului;
– avizul de însoțire a materialelor lemnoase în cazul expedierii, deținerii, transportului, depozitării, prelucrării sau comercializării materialelor lemnoase.

2. În cazul transportării materialelor lemnoase de la locul recoltării (indiferent de mijlocul de transport), legalitatea provenienței acestora se face prin intermediul avizului de însoțire a materialelor lemnoase.

3. În cazul achiziționării de materiale lemnoase, legalitatea deținerii acestora se face în baza avizului de însoțire a materialelor lemnoase, în care la rubrica destinatar sunt completate datele cumpărătorului.

ATENȚIE!!!

Deținerea de materiale lemnoase fără documente care să ateste legalitatea provenienței acestora sau transportul materialelor lemnoase fără aviz de însoțire sau cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat, constituie contravenții silvice și se sancționează cu amendă de la 3.000 la 10.000 lei (după caz) și reținerea materialelor lemnoase în vederea stabilirii provenienței și/sau confiscarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here