Pictorul caracalean Virgiliu Dan Dimulescu, expoziție personală la Alba Iulia

Pictorul caracalean Virgiliu Dan Dimulescu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Vâlcea, va expune, în acest weekend, la Alba Iulia.

Vernisajul expoziției, sugestiv intitulată „Între figurativ și abstract”, va avea loc sâmbătă, 9 martie, începând cu ora 18.00, la Galeria de Artă Alba Iulia.

Virgiliu Dan Dimulescu are un palmares artistic bogat care numără peste 20 de expoziţii personale şi circa 40 de expoziţii de grup şi participări la saloane de artă. De asemenea, artistul a participat la numeroase tabere de creaţie organizate în Olt şi în ţară.

În cariera sa, artistul s-a bucurat de aprecierea unor mari artişti plastici şi critici de artă, printre care s-au numărat şi regretaţii Nicolae Truţă şi Florin Rogneanu.

„Pictura sa trăieşte în primul rând printr-o stare de a fi a culorii, aşezată în general în tuşe împastate, expresive, ce dăstăinuesc o atitudine parcă uşor tensionată a artistului”, spunea, despre arta lui Virgiliu Dan Dimulescu, Florin Rogneanu, aşezându-l în galeria pictorilor importanţi din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here