Tema unui elev din Iaşi, corectată greşit de profesor, a devenit viral pe Facebook. „Ce să-i răspund, domnule învăţător?”

Un elev din clasa a doua, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, a fost corectat şi punctat cu calificativ „Satisfacator”, deși răspunsurile sale din caiet erau corecte. Ionel Tarnoveski, tatăl copilului, a postat pe Facebook o fotografie cu textul scris de copil în care, potrivit părintelui, învăţătorul i-a corectat cuvântul ”patinoar”, scris de elev, cu „patinuar”, formă greşită. De asemenea, învăţătorul i-ar fi rectificat şi despărțirea în silabe a cuvântului ”derdeluș”, deși era corectă. 

„Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat,
Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi, „să apună pe vecie acest sUare întunecos cu tot cu patinUarele ce ne scufundă, încet încet, într-un neant …”, a scris tatăl elevului pe Facebook.

Mădălina Tarnoveski, mama elevului, a povestit într-un comentariu pe Facebook că „Propozițiile au fost alcătuite de copil pe baza unor imagini. Exprimarea este una de copil de clasa a II-a. (…) În a doua propoziție este un pleonasm (destul de des întâlnit în rândul copiilor, dar nu numai). Se pare că domnul învățător nu l-a sesizat…i-a atras atenția cuvântul „patinoar”…acolo greșeală colosală!! :)”.

Mama copilului a povestit că a fost ulterior „în vizită la domnul învățător”.

„I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? (…) Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar (DEX). Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”.”, a completat mama elevului.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here