Centrul Medical Hellios din Slatina lasă mult de dorit la capitolul seriozitate

Sursa foto: policlinicahellios.ro

Deși cine intră pe site-ul Centrului Medical Hellios din Slatina, deținut de familia Gubandru, ar zice că acolo nu poate fi decât una dintre cele mai serioase afaceri în domeniul medical, afacerea lasă mult de dorit, cel puțin pe latura seriozității și a respectului față de clienți.

Au pățit-o câțiva oameni care, miercuri dis-de-dimineață, s-au înființat la ușa laboratului de analize medicale din cadrul acestui centru, unii veniți cu mult înainte de ora deschiderii pentru a nu prinde vreo eventuală coadă. Ei bine, la ora deschiderii li s-a spus că „azi nu este deschis, pentru că cineva de aici are un deces în familie”. Ce are una cu alta, s-au întrebat clienții derutați de faptul că programul laboratorului funcționează în funcție de problemele personale ale unor angajați. Mai ales că unii dintre ei primiseră informații la telefon din partea centrului că azi li se pot efectua analize medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

„Am tot căutat zilele acestea un laborator care să aibă contract cu Casa (Casa de Asigurări de Sănătate – n.r.) și mi s-a tot spus că nu au fonduri. Am vorbit săptămâna trecută și la Hellios și mi s-a spus că să mai încerc luni, lunea trecută. Mi s-a spus apoi că să vin azi și am venit, dar mi s-a spus că laboratorul e închis că cineva de acolo are un deces în familie. Păi ce clinică e asta, are doar un angajat sau o angajată? Am pierdut dimineața degeaba, acum trebuie să o iau de la capăt”, ni s-a plâns o femeie întoarsă din ușa centrului medical cu specificația „mai încercați și mâine”.

Am verificat și noi spusele celor nemulțumiți. „Nu facem analize până luni, când ni se vor suplimenta fondurile (de către CAS Olt – n.r.)”, ne-a răspuns la telefon o angajată a centrului. Jucând rolul clientului, am solicitat atunci analize medicale cu plată. „A, vreți cu plată? Nici cu plată nu facem până luni, că nu e fata asta de la laborator. De luni vine”, a recunoscut angajata de la Hellios.

Centrul Medical Hellios aparține familiei Gubandru, respectiv Marin Gubandru, fost director al Direcției Județene a Finanțelor Publice Olt și fost consilier local, și Aurelia-Anișoara Gubandru, medic. Firma care a administrat la început afacerea, Centrul de Sănătate Hellios SRL, s-a aflat și în centrul unui scandal după ce, în 2009, a încheiat un contract de prestări servicii cu Primăria Slatina, deși Marin Gubandru deținea atunci calitatea de consilier local al municipiului. Agenția Națională de Integritate a cercetat cazul și a emis un raport de evaluare în care s-a dovedit starea de incompatibilitate în care s-a găsit alesul local Marin Gubandru.

În 2012, Centrul de Sănătate Hellios a fost preluat de firma SC Tehnomed SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here