Deputatul de Olt Gigel Știrbu a discutat cu reprezentanții Academiei Române despre proiectele instituției

Președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a primit, marți, vizita reprezentanților conducerii Academiei Române. 

Discuțiile s-au axat pe unele proiecte de importanță majoră pentru lumea academică și pentru cultura română.

„Astăzi (marți – n.r.), am avut onoarea de a primi conducerea Academiei Române. Alături de mine au fost Ioan Aurel Pop, președinte al Academiei Române, Victor Voicu, vicepreședinte și Ioan Dumitrache, secretar general. Sper ca proiectele demarate împreună să fie de durată”, a declarat președintele Comisiei de cultură.

Vizita a avut loc în contextul în care Gigel Știrbu a inițiat un amendament la Legea bugetului de stat care se referă la alocarea a 350.000 de lei pentru spijinirea proiectelor Fundației Naționale pentru Știință și Artă, care funcționează sub auspiciile Academiei Române. Prin puterea cuvântului, semnatarul amendamentului și-a convins colegii parlamentari să-i susțină amendamentul, astfel că acesta a trecut cu 286 de voturi, doar 27 de parlamentari votând împotrivă.

Cei 350.000 de lei pentru reprezintă un sprijin financiar pentru proiectele Fundației Naționale pentru Știință și Artă privind publicarea operelor clasicilor literaturii române în ediții științifice integrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here