Dan Ciocan: Avem în discuție, la Comisie, legea privind sprijinirea reproducției în sectorul de creștere a bubalinelor

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a luat în discuție, marți, proiectul de lege privind aprobarea Programului de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor.

La discuții au fost prezenți reprezentanți din partea Ministerului Agriculturii, Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”, Agenției Naționale pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu”, Ministerului Finanțelor și Asociației Crescătorilor de Bivoli.

Deputatul de Olt Dan Ciocan, secretarul Comisiei pentru agricultură, a explicat că scopul acestei legi îl reprezintă instituirea unei scheme de ajutor de stat, având ca obiectiv implementarea programului de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor, îmbunătățirii nivelului de performanță și sustenabilitate al fermelor de creștere și reproducție a bivolițe lor.

„Programul de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor se desfășoară în perioada 2018 – 2020, iar plata ajutorului de stat este de 30 de milioane de euro și se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Aceste detalii sunt cuprinse în forma adoptată de Senat”, a mai precizat Dan Ciocan.

Proiectul nu a primit încă raport fevaorabil în cadrul Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților, care are termen până la data de 29 martie pentru depunerea unor eventuale amendamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here