Kelemen Hunor anunță că UDMR nu-l va susține pe Toader la moțiune: ”Nu putem să fim idioții utili ai nu știu cui”

Kelemen Hunor a anunțat că UDMR nu-l va susţine pe Tudorel Toader când se va vota moțiunea simplă depusă de Opoziție împotriva ministrului Justiției. 

”Nu-l vom susţine pe dl Toader de data aceasta. E o moţiune simplă, e posibilitatea Parlamentului de a controla activitatea unui ministru din Executiv. Colegii mei mâine dimineaţă vor avea o şedinţă de grup, dar nu-l vom susţine pe dl Toader în aceste condiţii. În moţiunea simplă sunt foarte multe lucruri cu care eu nu sunt de acord, dar în ceea ce priveşte OUG nu avem niciun argument raţional (…), nu se poate merge în acest hal în sistemul judiciar”, a declarat Kelemen Hunor, la TVR 1, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR l-a criticat extrem de dur pe Toader: ”Ministrul Justiţiei nu a venit în Parlament, nu a avut nicio poziţie, a spus doar că Parlamentul legiferează, ministerul nu se bagă, e treaba voastră în Parlament. Ca să ne trezim acum trei săptămâni că, brusc, Ministerul Justiţiei şi Guvernul legiferează şi întoarce tot ce am făcut noi (…), brusc domnul Toader legiferează în locul Parlamentului. Ca să vedem astăzi că iar a fost schimbată OUG 7, a fost repusă în varianta iniţială. Nu putem să fim luaţi aşa, de pe o zi pe alta, să părem că am vorbit degeaba, am lucrat degeaba, că am fost, pur şi simplu, idioţii utili ai nu ştiu cui”.

Moţiunea împotriva lui Tudorel Toader a fost inițiată de PNL și USR. Votul final va fi dat miercuri.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here