Procurorii din Corabia continuă protestul: Activitate suspendată și săptămâna viitoare

În urma Adunării Generale de vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au hotărât, vineri, în unanimitate, să continue suspendarea activității și săptămâna viitoare ca formă de protest împotriva Ordonanței 7.

Potrivit hotărârii luate, activitatea va fi suspendată câte două ore pe zi, urmând ca procurorii corăbieni să lucreze doar în cauzele considerate urgente.

Tot săptămâna viitoare va fi convocată o nouă adunare generală pentru a se decide dacă forma de protest va continua și după săprămâna viitoare.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, în urma Adunării Generale din data de 08.03.2019, desfășurate la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, în unanimitate, au hotărât următoarele:

Continuarea suspendării activităţii în perioada 11.03.2019 – 15.03.2019 timp de două ore pe zi, urmând a se desfăşura activitate doar în acele cauze în care se apreciază că există urgenţă, procurorii urmând a purta în timpul programului banderole albe.

Convocarea unei noi Adunări Generale în perioada 11.03.2019 – 15.03.2019 pentru a se decide cu privire la menţinerea suspendării activităţii”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Corabia.

Procurorii din Corabia și-au suspendat activitatea încă din 27 februarie, solidarizându-se cu ceilalți magistrați din țară care protestează împotriva OUG 7/2019 privind modificarea legilor Justiției.

Și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au decis, vineri, să protesteze împotriva OUG 7/ 2019.

„În ziua de 08.03. 2019, adunarea generală a procurorilor din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu majoritatea voturilor exprimate a hotărât solidarizarea de principiu cu acțiunile Magistraților împotriva adoptării formei finale a OUG nr. 7/2019.

În acest sens, Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor purta, până la remedierea situației, o banderolă în semn de protest față de modul în care Guvernul României în calitate de legiuitor de legat a înțeles Să modifice legile Justiției”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here