Percheziții în Olt în această dimineață, într-un dosar de evaziune fiscală. Polițiștii olteni descind și în alte două județe

Sursa foto: b1.ro

In această dimineață, începând cu ora 6:00, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează 7 percheziții în județele Olt, Argeș și Vâlcea, la domiciile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

In Olt, perchezițiile au loc in Izbiceni (trei descinderi) și Bals (o descindere). În Valcea oamenii legii fac o percheziție în Olanesti, iar Arges sunt vizate două adrese, una în Pitesti și alta în  Lunca Corbului.

In fapt, doi bărbați, administratorii a două firme, din județul Olt, sunt bănuiți că, în perioada 2013-2018, ar fi evidențiat în contabilitate, operațiuni comerciale fictive, în scopul diminuării bazei impozabile.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului s-ar ridica la suma de aproximativ 800.000 de lei.

În cadrul perchezițiilor, polițiștii urmăresc ridicarea de documente contabile și unități de calcul, necesare pentru a proba activitatea infracțională.

Totodată, patru persoane urmează a fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Audiați sunt cei doi administratori, un barbat in vârstă de 40 ani, din Lunca Corbului,  Arges, și un altul de 45 ani, din Bals, dar și două persoane de 36, respectiv 41 de ani,  una din Olanești și cealaltă din Bals.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here