Conducerea Spitalului Slatina i-a suspendat contractul de muncă doctorei Cristina Mischie, cercetată pentru luare de mită

Contractul de muncă al doctorei Cristina Mischie, șefa Secției Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, a fost suspendat după ce medicul a fost pus sub control judiciar în dosarul în care este cercetată pentru luare de mită.

Măsura a fost luată de conducerea spitalului, care l-a lăsat fără obiectul muncii și pe un infirmier, cercetat în același dosar pentru trafic de influență.

Cristina Mischie este cercetată penal pentru corupție în scandalul pensionărilor pe caz de boală pentru care unii angajați de la Psihiatrie și DGASPC Olt ar fi primit mită. O parte din șpagă ar fi ajuns la șefa de secție. Aceasta și alte două persoane, acuzate că au dat mita, au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile.

„La data de 16.05.2017 a primit suma de 300 lei de la inculpata V.F. în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile de serviciu ale medicului, privind acordarea prelungirii concediului medical pentru cumpărătorul de influenţă Berlinschi Georgeta (condamnată, deja, de către Tribunalul Olt, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei);

La data de 29.06.2017 a primit suma de 100 lei de la cumpărătoarea de influenţă Z.F., în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile de serviciu ale medicului, privind internarea medicală continuă a acesteia în cadrul Secţiei de Psihiatrie a S.J.U. Slatina din perioada 29.06.-06.07.2017 şi emiterea scrisorii medicale din data de 06.07.2017”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În acest dosar mai sunt cercetate două persoane care at fi dat mită, un fost infirmier, concubina acestuia și o consilieră de la Direcția Generală de Asistență Socială și Direcția Copilului Olt.

O altă persoană, care a dezvăluit întreaga poveste printr-un denunț la Parchet a fost deja condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii.

1 COMENTARIU

  1. Inca cateva sute de contracte de munca desfacute si vom intra in normalitate. Dar sa fie sanctionati dur daca nu trateaza cu atentie pacientii din razbunare pt ca nu li se mai dau spaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here