Plasă de pescuit de 700 de metri, descoperită de jandarmi pe Olt, în zona barajului Strejesti

Jandarmii olteni au organizat şi executat, joi, mai multe acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Pe timpul executării misiunilor, în colaborare cu inspectorii piscicoli din cadrul ANPA Serviciul Regional Oltenia, jandarmii au descoperit, în zona barajului Strejesti-Drăgăşani, plase de pescuit de peste 700 de metri lungime.

În apropierea podului rutier de pe râul Olt, jandarmii au depistat și o persoană care oferea spre vânzare pește din specia caras. Bărbatului i-au fost întocmite acte procedurale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 lit. h din Ordonanța de Urgență a Guvernului 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

„Reamintim faptul că pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, precum și comercializarea fără documente legale a peştelui constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Iulian Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here