După primul episod care a avut loc Italia, cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului ERASMUS+, „Spiritul responsabilității pentru mediul înconjurător”, proiect din care fac parte școli din Italia, Români, Grecia, Slovenia și Turcia, s-a derulat, în perioada 17 – 23 februarie, în Grecia, unde au fost și elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, partener în proiect.
Școala primară nr. 45 din Patras, Grecia, a fost gazda activităților care s-au desfășurat timp de o săptămână în cadrul mobilității, din Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” participând două cadre didactice și șapte elevi.
Luni, 18 februarie, elevii greci ne-au întâmpinat cu un program artistic (dansuri și cântece), am vizitat școala și am participat la întâlnirea profesorilor. Elevii au confecționat măști de carnaval.
A doua zi s-a vizitat Muzeul Holocaustului și Peștera Lacurilor din Kalavrita, iar a treia zi elevii și profesorii implicați în proiect au vizitat Primăria din Patras, unde a avut loc o întâlnire cu oficialitățile locale.
„Elevii au participat apoi la un workshop, la Waterhouse, apoi s-a vizitat o cramă în Patras. Seara a avut loc un carnaval cu măști și costume, la care au participat și părinții, alături de elevi și profesori”, a precizat Gabriela Gherasim, profesor la școala din Caracal, prezentă în Republica Elenă.
Joi, 21 februarie, a avut loc o vizită la Situl arheologic Olympia, apoi la Muzeul Olympia, iar după-amiaza participanții au vizitat Catedrala Sf. Andrei din Patras.
Ultima zi a fost ziua dedicată întâlnirii cu oficialități din cadrul Ministerului Educației (Consiliul Regional din Patras). „Elevii au prezentat videoclipurile despre apă, echipe mixte au lucrat la un colaj despre apă, apoi tuturor ne-au fost înmânate certificatele de participare”, a mai spus Gabriela Gherasim.
Următoarea întâlnire din proiect va avea loc în România, în luna mai.
Principalul obiectiv al proiectului este schimbul de bune practici referitoare la mediul înconjurător, aceasta incluzând schimburi de experiență între școli, între elevi și profesori și realizarea de activități comune, având ca scop păstrarea unui mediu curat și sănătos.