Tăriceanu: Alegerea primarilor trebuie să aibă loc în două tururi. Legea în vigoare e un avantaj nemeritat pentru partidele mari

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că primarii ar trebui aleși în două tururi de scrutin deoarece actualul sistem, cel într-un singur tur, avantajează în mod nemeritat partidele mari.

“Noi susţinem că alegerea trebuie să se facă în două tururi. Când o să discutăm, dacă o să intre în discuţie legea de organizare a alegerilor locale, mai avem timp. Chestiunea asta pentru noi e un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat”, a declarat Tăriceanu, citat de news.ro.

Liderul ALDE a mai spus că el nu e de acord cu organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Asta în contextul în care, susțin surse G4Media, președintele Klaus Iohannis ar pregăti desfășurarea referendumului pe Justiție tot pe 26 mai, când vor fi aleși noii europarlamentari.

“Văd că Curtea Constituţională a decretat că nu este neconstituţional, dar să ştiţi că sunt două aspecte. Unul este aspectul de constituţionalitate şi altul este aspectul politic de oportunitate. Deci eu contest vehement oportunitatea organizării oricărui tip de referendum simultan cu alegeri locale, parlamentare, prezidenţiale, de orice fel pentru că sensul alegerilor riscă să fie deturnat, distorsionat. Şi din acest motiv eu consider că nu este oportun. Din punct de vedere constituţional, da, OK”, a explicat Tăriceanu.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here