ADI „Olt-Eco” reziliază contractul cu Rosal Grup. Licitația privind colectarea gunoiului în Olt va fi reluată

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” va rezilia contractul de colectare a gunoiului menajer cu firma care a câștigat licitația pentru acest serviciu, SC Rosal Grup SA București, motivul fiind acela că societatea nu și-a respectat nici una dintre obligațiile prevăzute în contract.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” a notificat, luni, Rosal Grup SA cu privire la rezilierea contractului.

„Din păcate, este adevărat, contractul va fi reziliat. Vom reveni mâine cu restul detaliilor”,  a declarat Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt.

Rezilierea contractului va avea loc în condițiile în care firma care a câștigat licitația privind colectarea și transportul gunoiului menajer din întreg județul Olt nu și-a respectat niciuna dintre obligațiile prevăzute în contract.

Activitatea de colectare a gunoiului trebuia să înceapă în ianuarie 2019, dar Rosal Grup nu și-a respectat graficul din contract conform căruia trebuia să aducă mașinile de colectare și pubelele ce urma să fie utilizate. Compania a cerut un răgaz pentru îndeplinirea acestei sarcini și a obținut de la autoritățile județului încheierea unui act adițional prin care graficul de mobilitate a fost eșalonat, dându-se un nou termen care a expirat la 15 martie, dată până la care societatea trebuia să aducă în județ 73 de masini de colectare a gunoiului și 90.000 de pubele. Nu le-a adus.

Surse implicate în proiectul de management integrat al deșeurilor pentru care Consiliul Județean Olt a atras fonduri europene de peste 30 de milioane de euro susțin că banii nu vor fi returnați, urmând ca licitația pentru colectarea și transportul gunoiului va fi reluată.

„Este adevărat că a existat un termen pentru punerea în funcțiune a sistemului, sub sancțiunea returnării fondurilor alocate pentru acest proiect, dar banii nu vor fi returnați, existând posibilitatea reluării licitației privind colectarea și transportul gunoiului. În plus, luni, 18 martie, a fost dat ordinul de intrare în funcțiune a depozitului de la Bălteni, parte importantă a proiectului”, au mai spus sursele citate.

Lucrările la „Sistemul integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt”, investiţie finanţată prin Programul Operational Sectorial – Mediu 2007 – 2013, în valoare de peste 34 milioane de euro, au fost finalizate în 2015. Investiția cuprinde un depozit ecologic care va colecta deșeurile din tot județul, o stație de sortare și o stație de tratare levigat, poziționate în localitatea Bălteni, patru stații de transfer în localitățile Caracal, Balș, Corabia și Scornicești, 3722 de platforme de colectare a deșeurilor menajere și 1975 de platforme de colectare a deșeurior reciclabile.

Au fost închise depozitele urbane neconforme existente în localitățile Slatina, Drăgănești Olt, Scornicești, Caracal, Corabia și Balș, achiziționându-se, totodată, 6450 de containere, opt tocătoare și 18.000 unități de compostare.

Contractul privind operarea depozitului ecologic de la Bălteni a fost câștigat la licitație de SC Salubris SA, în asociere cu SC Clean Prest Activ SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here