Asociația Salvați Râul Olt (ASRO), acțiune de ecologizare a malurilor râului Olt

Asociația Salvați Râul Olt (ASRO) va organiza, sâmbătă, 23 martie, o acțiune de ecologizare a malurilor râului Olt sub sloganul „Ape curate – oameni sănătoși!”. Traseul stabilit de organizatori va fi între Barajul Arcești și Barajul Slătioara.

La eveniment vor participa membri ai ASRO și nu numai. Punctul de întâlnire va fi Podul Olt, la ora 9.00.

Acțiunea de sâmbătă face parte din programul stabilit de ASRO pentru anul 2019 și își propune, pe lângă curățarea propriu-zisă a malurilor Oltului, și conștientizarea tuturor pescarilor de pe Olt și a cetățenilor județului de pericolul poluării malurilor și apelor râului Olt pentru sănătatea noastră.

Chiar înainte de înființare, în 2016, membrii viitoare Asociații „Salvați Râul Olt” au mai organizat o acțiune asemănătoare, care a fost un real succes.

„Nu trebuie să aruncăm sticlele pe malul apei! Dacă nu azi, poate mâine cineva se poate tăia într-un ciob. Din trusa oricărui pescar și nu numai a lui, cât și a celorlalți cetățeni care își petrec timpul liber în habitatul natural oferit de râul Olt, nu trebuie să lipsească un lucru banal: sacul menajer! Trebuie să strângem gunoiul de fiecare dată.

Fiecare obiect aruncat în apă, constituie o sursă de poluare, iar poluarea ucide. Trebuie să păstrăm apele curate! Aceste lucruri trebuie să le facem, în primul rând, pentru copiii noștri! Copiii noștri merită un viitor mai bun și mai curat, de aceea îi rugăm pe cetățenii Slatinei să se implice și să fie alături de noi sâmbătă”, a declarat Doru Mara, președintele Asociației Salvați Râul Olt.

Printre partenerii în acest proiect se numără Agenția Națională pentru Protecția Mediului Olt, Garda de Mediu Olt, Salubris S.A., Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina și dr. Tiberiu Spirescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here