Copil de 12 ani din Slatina, AGRESAT SEXUAL de un bărbat de 37 de ani. Polițiștii l-au prins pe pervers/ FOTO

Un bărbat de 37 de ani, din Slatina, a încercat, marți, să corupă sexual un minor de 12 ani în incinta unui fast-food din oraș. Perversul a fost identificat și reținut de polițiști, ulterior fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. El este cercetat pentru corupere sexuală a minorilor.

Totul s-a întâmplat într-un fast-food din zona Vălcea, Pizza Royal. Copilul a scăpat de agresor, iar părinții acestuia au depus o plângere la Poliție. Bărbatul a fost identificat imediat, el fiind reținut de oamenii legii.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile în acest caz.

„În urma unui apel prin SNUAU 112, prin care a fost sesizat faptul că un băiat, de 12 ani, ar fi fost abordat de o persoană necunoscută cu intenții de natură sexuală, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au identificat un bărbat, de 37 de ani, din localitate, bănuit de săvârșirea infracțiunii de corupere sexuală a minorilor.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina dispunând măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de acesta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), inspectorul principal Alexandra Dicu.

Agresiunea sexuală a avut loc în incinta fast-food-ului Pizza Royal

Potrivit procurorilor, agresiunea a fost una clară. Pe lângă infracțiunea de corupere sexuală a minorilor, agresorul este cercetat și de ultraj contra bunelor moravuri, informează anchetatorii.

„Unitatea noastră de parchet efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de coruperea sexuală a minorilor, prev. de art. 221 alin. 1 C. pen. şi ultraj contra bunelor moravuri, prev. de art. 375 C. pen., constând în aceea că, în data de 19.03.2019, în jurul orei 20:00, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, s-a aşezat la o masă din incinta localului Pizza Royal din mun. Slatina, lângă persoana vătămată – un minor în vârstă de 12 ani, pe care a ţinut-o strâns de mână şi a comis acte de natură sexuală explicite împotriva minorului, după care persoana vătămată s-a ridicat şi a plecat”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

Pe timpul controlului judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organele de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la IPJ Olt, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a judeţului Olt decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.

De asemenea, el nu are voie să frecventeze baruri, discoteci, restaurante, săli de jocuri de noroc sau localuri în care se consumă alcool.

În acest moment, dosarul se află la organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Slatina – Biroul de Investigaţii Criminale, pentru continuarea cercetărilor.

Potrivit Codului Penal, infracțiunea de corupere sexuală a minorilor se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani, iar ultrajul contra bunelor moravuri se pedepsește cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here