Ziua Mondială a Apei. Proiecte finalizate și investiții de viitor ale Companiei de Apă Olt/ FOTO

”Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă” este mesajul Zilei Mondiale a Apei care se sărbătorește pe 22 martie. Tema din acest an este promisiunea centrală de pe Agenda de Dezvoltare Sustenabilă 2030, prin care țările semnatare își propun ca, până în anul 2030, să fie asigurate resursele și managementul necesar pentru ca toți locuitorii planetei să aibă acces la apă. În Olt, CAO SA a extins și reabilitat 103 kilometri de rețea de apă, iar acest proces continuă.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) pune, în 2019, accent pe abordarea crizei mondiale a apei, deoarece miliarde de oameni trăiesc, încă, fără surse sigure de apă și se depun eforturi pentru ca gospodăriile, școlile, locurile de muncă, fermele sau fabricile să supraviețuiască și să prospere.

În acest sens, Compania de Apă Olt, principalul operator pentru prestarea serviciului public de alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate din județul Olt, realizează, în localitățile unde este prezentă, investiții pentru ca toți locuitorii să aibă acces la sursele de apă. În cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, Compania de Apă Olt a extins și reabilitat 103 kilometri de rețea de apă în Slatina, Scornicești, Potcoava, Drăgănești Olt și Piatra Olt. Investițiile pentru extinderea rețelelor de apă vor continua și prin proiectele din cadrul ”Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020” ce vor fi implementate în 24 de localități, municipii, orașe și comune din județul Olt care fac parte din operatorul regional.

”Scopul Companiei de Apă Olt este ca toți cetățenii din orașele și comunele unde operăm să aibă acces la rețelele de apă și canalizare. Facem investiții pentru extinderea rețelelor, dar și pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate. Mesajul Zilei Mondiale a Apei din acest an, «Apă pentru toți. Nu lăsăm pe nimeni în urmă», trebuie să ne facă pe toți să ne gândim cât de importantă este apa, cât de important este să ai acces la apă și să protejăm sursele de apă”, a spus Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt

Conferința Națiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua Mondială a Apei (World Water Day).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here