Papa Francisc ar putea folosi, în timpul vizitei din ţara noastră, un papamobil construit în România

Sanctitatea Sa Papa Francisc ar putea folosi, în timpul vizitei Apostolice în România, un papamobil autohton, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul Iaşului, Mihai Chirica. Potrivit acestuia, toate autobuzele locale vor fi folosite pentru transportul pelerinilor în oraş.

Primarul Iaşului, Mihai Chirică, a declarat, miercuri, că a discutat cu un producător de maşini româneşti, care i-a povestit cum va transforma un autoturism într-un viitor papamobil, pentru vizita Sanctităţii Sale.

„În principiu, e la fel ca orice alt vehicul papamobil, cu care circulă sau a circulat Sanctitatea Sa şi care, desigur, va trebui sa capete şi elementele de siguranţă necesare pentru un asemenea eveniment. (…) Speranţa mea este să se întâmple şi ceea ce am văzut să se şi concretizeze, pentru că prototipul deja era în fabricaţie, cred că şi capacitatea noastră de a-i oferi Sanctităţii Sale din ceea ce ştiu românii să facă este pentru noi esenţial. Suntem un stat european şi cu activitate economică, poate nu de prim rang, dar rezonabilă şi putem să ne prezentăm şi cu un papamobil, ştim să oferim şi o sticlă de apă românească şi hrană făcută în România şi alte lucruri care ne reprezintă”, a spus Mihai Chirica.

Primarul a afirmat şi că tate autobuzele firmei de transport public, circa 150 de vehicule, majoritate noi, vor fi folosite pentru transportului pelerinilor spre şi dinspre locul de desfăşurare a evenimentului, respectiv Piaţa Palatului Culturii din Iaşi.

„Astfel vor putea să ajungă cu maximă uşurinţă. De asemenea, se va evita pătrunderea unui număr foarte mare de autoturisme în zona centrală a municipiului Iaşi”, a mai spus edilul.

Despre gardurile de protecţie care vor fi folosite în timpul vizitei Sanctităţii Sale Papa Francisc, Mihai Chirica a afirmat că este vorba de o structură metalică de protecţie de mică dimensiune, de aproximativ 1,20 metri înălţime, care se va amplasa pe parcursul deplasării Sanctităţii Sale, pentru a evita îmbulzeala şi pentru a nu fi periclitată integritatea fizică a Papei.

Vizita Papei Francisc se va desfăşura la Bucureşti, în data de 31 mai, la Şumuleu Ciuc şi la Iaşi, pe 1 iunie, respectiv la Blaj, în data de 2 iunie.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here