Ministrul Sănătății propune retragerea acreditării pentru două Spitale Județene de Urgență: ”M-am săturat să fie arătate cu degetul doar autoritățile”

Sursa foto: b1.ro

Sorina Pintea, ministerul Sănătății, a declarat, luni, că va propune Autorităţii Naţionale pentru Management al Calităţii în Sănătate retragerea acreditării spitalelor controlate săptămâna trecută, și anume Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, relatează Agerpres.

„Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac”, a afirmat demnitarul.

Declarația a fost făcută la conferința „Gravele probleme din sănătate. Cât de bolnav este sistemul”. Tot acolo, ministrul a explicat că spitalele vor trebui să reintre din nou pe circuitul de acreditare.

Ba mai mult, potrivit ministrului, Spitalul Județean Brașov a fost amendat cu 200.000 de lei, la care se adaugă 10.000 de lei amenzi pentru medicii și asistenții din unitatea medicală.

Totodată, Sorina Pintea a precizat că verificările făcute la spitale nu au fost un „exercițiu de imagine”.

„Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (…) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone”, a arătat Pintea.

Ea a spus că în timpul controalelor a întâlnit „blazare” şi faptul că este „bine şi aşa”.

Ministrul a precizat că ar „merge spre a sancţiona” furnizorii care nu oferă serviciile medicale la care s-au angajat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here