Siminica Mirea, în fața populației cu proiectele importante aflate pe masa Senatului

Printre obligaţiile principale ale unui parlamentar se află şi activitatea de a crea noi propuneri legislative sau de a îndrepta, în favoarea cetăţeanului, diverse articole din legi care trebuie adaptate cerinţelor vremii, precizează, pentru cetățeni, senatorul de Olt Siminica Mirea.

Așa cum a promis, parlamentarul de Olt arată și explică regulat populației cele mai importante proiecte aflate pe ordinea de zi a Senatului.

Astfel, Siminica Mirea a publicat recent pe pagina sa de socializare proiectele semnificative care se află în dezbaterea camerei superioare a Parlamentului în această perioadă și pe care le susține:

„- Proiect de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (România – Cofinanţare UE pentru dezvoltare rurală 2014 – 2020), semnat la Bucureşti la 17 septembrie 2018

– Proiect de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor măsuri privind finanţarea investiţiilor în turism şi modificarea unor acte normative

Acest proiect de lege răspunde nevoii că România să aibă un program național de dezvoltare a investițiilor în turism echilibrat, coordonat și complementar, care să pună în valoare patrimoniul țării noastre, în general, respectiv, în particular, la nivelul destinațiilor turistice.

– Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. – reexaminare/25.02.2019 (la solicitarea Preşedintelui României). 

Potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 4/2017, sunt modificate și completate dispozițiile art. 140, precum și cele ale art. 158 din Codul fiscal în sensul că baza lunară de calcul pentru contribuția de asigurări sociale este suma câștigurilor brute prevăzute la art. 139 din Codul fiscal, realizate de persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor asupra cărora se datorează contribuția individuală.

– Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea Legii 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant din aviaţia civilă din România. 

Prin modificările şi completările aduse, actul normativ are ca scop îndreptarea, clarificarea şi reglementarea în mod onest şi unitar a drepturilor salariale ale piloţilor, piloţilor instructori, însoţitorilor de bord/ membri ai echipajului de cabină, paraşutiştilor, pesonalului de inspecţie în zbor şi a altor categorii exceptate până acum de la aceste prevederi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here