Siminica Mirea participă la Conferinţa interparlamentară privind viitorul Uniunii Europene

Senatorul de Olt Siminica Mirea participă, în perioada 1-2 aprilie, la Conferinţa interparlamentară privind viitorul Uniunii Europene din cadrul dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene, conferință organizată la Palatul Parlamentului.

Scopul conferinței privește abordarea, prin intermediul dialogului interparlamentar, a temelor relevante privind viitorul Uniunii Europene, cu accent pe apărarea valorilor europene, problematica apărării cetățenilor, necesitatea unei reforme a modelului economic, asigurarea coeziunii, vecinătatea europeană și relațiile euro-atlantice. Subiectele vor fi dezbătute în cele patru sesiuni ale evenimentului:

„În prima sesiune a fost abordat subiectul «Politici pentru viitor. Dezbatere cu reprezentanții partidelor politice europene», iar în cea de-a doua sesiune discutăm despre societatea viitorului, cetățeni și valori în era celei de-a patra revoluții industriale.

Sesiunea a treia este dedicată economiei viitorului, plecând de la necesitatea de reformare a modelului economic. În fine, al patrulea subiect privește vecinătatea europeană: Balcanii, parteneriatul estic și relațiile euro-atlantice”, a precizat Siminica Mirea.

Conferința se va încheia cu semnarea unei Declarații comune, document care va fi transmis ca aport parlamentar pentru Summit-ul UE din 9 mai 2019, de la Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here