Polițist celebru din Olt, sancționat de colegi, deși era nevinovat, după un accident rutier/ FOTO

Un polițist din Slatina ajuns celebru prin actele sale de bun samaritean a ajuns să fie sancționat, miercuri, de colegii săi de la Rutieră după ce a „șters” cu mașina poliției un alt autoturism, deteriorându-i oglinda de la ușa dreaptă. Sancțiunea a constat în avertisment și a fost aplicată la cererea sa, astfel încât celălalt șofer, deși vinovat că nu a făcut loc autospecialei de poliție care circula cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, să poată beneficia de asigurarea polițistului pentru a-și repara mașina fără nici un cost suportat din buzunarul propriu.

Este vorba de polițistul Viorel Teacă, agent șef principal în cadrul Serviciul Ordine Publică Slatina, devenit celebru prin actele umanitare și cetățenești pe care le-a înfăptuit în ultimii ani.

Omul legii se deplasa cu mașina pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina, dinspre Poștă spre Vălcea, având pe bancheta din spate trei suspecți de furt din auto pe care îi ducea la sediul poliției pentru audieri. În intersecția de la CEC, unde mașinile erau oprite la culoarea roșie a semaforului și unde polițistul, care circula cu semnalele acustice și luminoase ale mașinii în funcțiune, pentru că nu i s-a făcut loc, a încercat să se strecoare printre două autoturisme staționate, lovind oglinda unei alte mașini al cărei șofer nu a reacționat la semnalele autospecialei aflate în misiune.

În ciuda faptului că circula în interes de serviciu, polițistul Viorel Teacă nu a mai stat să caute nod în papură conducătorului auto pentru lipsa de reacție la semnalele mașinii de poliție, ci i-a dat acestuia, pe loc, asigurarea autospecialei, astfel încât omul să își repare oglinda fără costuri personale.

Viorel Teacă

„Cu toate că trebuia să îmi facă loc să trec, potrivit Codului Rutier, eu m-am gândit să-i fac omului un bine, să fiu fair-play. Am vorbit cu colegii și i-am dat asigurarea”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Viorel Teacă.

Viorel Teacă a devenit foarte cunoscut după ce s-a implicat în câteva cazuri umanitare. În toamna anului trecut, el a cumpărat unui copil de etnie rromă, zărit pe stradă, o pereche de încălțăminte și un tricou.

Într-o altă zi el a oprit un autoturism, lăsând șoferului senzația că va sancționat. În loc de sancțiune, bărbatul a primit un ghiozdan nou cu rechizite pentru copilul său care se afla pe bancheta din spate a mașinii.

O femeie din Slatina care a găsit într-un bancomat o sumă de bani pe care cineva uitase să îi ridice după comanda de retragere a fost recompensată după ce a anunțat Poliția, predând banii unui om al legii. Nu a fost recompensată de Poliția Română, ci de Viorel Teacă. Acesta a cumpărat din banii săi mai multe produse alimentare pe care le-a dăruit femeii.

De asemenea, aflând întâmplător de cazul unui adolescent din Scornicești, bolnav de cancer la plămâni, s-a implicat total în organizarea unei campanii de strângere de fonduri pentru ca tânărul să poată fi supus unei intervenții chirurgicale la o clinică din Ungaria. Omul legii a reușit să sensibilizeze sute sau poate chiar mii de oameni și, astfel, adolescentul a fost operat cu succes la clinica din străinătate.

Iar lista cu fapte bune poate continua.

Viorel Teacă este și un pasionat voluntar al Crucii Roșii Olt, formator în acordarea primului ajutor medical, după ce absolvit cursuri în străinătate. Visul lui este ca mulți, cât de mulți oameni să deprindă cunoștințele de bază în acest domeniu, astfel încât să știe să salveze o viață atunci când situația o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here