Polițiștii din Olt au făcut PRĂPĂD printre șoferi: 260 de sancțiuni și 16 permise reținute într-o singură zi/ FOTO+VIDEO

Polițiștii rutieri din Olt au făcut prăpăd printre șoferi, cu precădere în rândul vitezomanilor, aplicând peste 260 de sancțiuni într-o singură zi. Oamenii legii au reținut și 16 permise de conducere. Acțiunea, derulată miercuri, a avut loc în cadrul mai larg al controalelor organizate simultan în statele Uniunii Europene pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Astfel, miercuri, 3 aprilie, între orele 00:00 – 24:00, s-a derulat acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei.

În cadrul acțiunii din Olt, 32 de polițiști rutieri au fost prezenți și au acționat în 18 puncte, pe drumurile naționale și județene din Olt, pentru siguranța participanților la traficul rutier  și aplicarea măsurilor legale în cazul celor care nu respectă legislația din domeniu.

În timpul controalelor, oamenii legii au aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru depășirea vitezei regulamentare, și au reținut 16 permise de conducere.

„Cu această ocazie, polițiștii olteni au oprit în trafic și controlat 323 de vehicule și au aplicat 262 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr 195/2002. Dintre acestea, 175 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depășit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Totodată, au fost constate trei infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice.

În această săptămână, polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Acțiunea este coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here