Cazuri noi de gripă în Olt. Peste 750 de oameni, loviți de viroze și pneumonii

Deși suntem în luna aprilie, bolile sezonului rece nu se lasă duse. În Olt, noi cazuri de gripă au fost înregistrate, iar cazurile de viroze și pneumonii sunt cu sutele.

Trei cazuri noi de gripă au fost înregistrate săptămâna trecută la Spitalul Județean de Urgență Slatina, toți pacienții având vârste de până în 34 de ani.

„Toate cazurile de gripă confirmate s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripă, respectiv debut brusc, febra peste 380 C, astenie, cefalee,  tușe, rinită, coriza, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cu laboratorul. În urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cazurile au fost confirmate cu virus gripal tip A subtip H1”, informează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Cele trei persoane, toate femei, nu erau vaccinate antigripal.

În această iarnă, 178 de cazuri de gripă au fost confirmate în Olt, opt pacienți decedând din cauza bolii.

Tot săptămâna trecută, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 562 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 60 de internări, și 196 cazuri de pneumonii, cu 65 de internări.

Reprezentanții DSP Olt susțin recomandarea că „vaccinarea este cea mai sigură măsură de profilaxie” care trebuie aplicată cu caracter anual, de preferință în presezonul rece, respectiv în perioada octombrie-noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here