Șase persoane, reținute în urma descinderilor la contrabandiștii de alcool și tutun din Olt și Teleorman

În urma audierilor efectuate de anchetatori după perchezițiile efectuate, joi, de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate la contrabandiștii de alcool și tutun din Olt și Teleorman, șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Persoanele reținute au fost introduse în Centrul de reținere și arestare preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, inspectorul principal Alexandra Dicu.

Descinderile au avut loc în Slatina, Pitești, Scornicești, Colonești, Sîrbii Măgura, Schitu, Valea Mare, Perieți, Curtișoara, Poiana Lacului și au fost efectuate de polițiști din cinci județe, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Argeș.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate peste 521.000 de țigarete, fără timbru fiscal, 10 recipiente a câte 5 litri fiecare, ce conțin alcool, 4 autovehicule, 7 telefoane mobile, 1 DVR și înscrisuri, în vederea probării activității infracționale.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2018 – 2019, pe raza localităților mai sus  menționate, s-ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă prin achiziționarea, depozitarea, transportul şi vânzarea unor cantităţi de ţigarete de proveniență extracomunitară, cunoscând că acestea au fost introduse în mod ilegal pe teritoriul României, pentru obţinerea de beneficii financiare.

În urma perchezițiilor, 30 de persoane au fost audiate la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale  din Olt și Dolj, precum și al jandarmilor din Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here