Lucrările la parcul de pe terenul fostei unități militare sunt în grafic. Emil Moț: A dat, deja, frunza/ FOTO

Lucrările la parcul de pe terenul fostei unități militare din Slatina sunt în grafic. Primarul orașului, Emil Moț, a făcut mai multe inspecții pe șantier și s-a declarat mulțumit. „Au dat, deja, frunzele la copacii plantați de constructor”, a declarat edilul.

Deși durata lucrărilor care a reieșit din studiul de fezabilitate este de 26 de luni, constructorul care a câștigat licitația și-a luat angajamentul că în vară va finaliza execuția proiectului. Mai mult, primarul Slatinei spune că e posibil ca și noul termen angajat de constructor să fie scurtat.

„Este posibil ca în iulie parcul să fie inaugurat. Ritmul lucrărilor este unul foarte bun. Chiar duminică am fost acolo și totul este în regulă”, a declarat Emil Moț.

Constructorul a plantat deja sute de stejari, platani și tei care au început să înfrunzească.

„Natura a început, deja, să lucreze și ea: au dat, deja, frunzele la copacii plantați de constructor. Va ieși totul foarte frumos și slătinenii se vor putea bucura de un mic colț de rai”, a mai spus primarul municipiului.

Valoarea totală a proiectului este de peste 14,7 milioane de lei. Suprafața totală a parcului va fi de 35.800 de metri pătrați, din care 23.000 metri pătrați de spațiu verde. Parcul va cuprinde alei betonate, piste pentru alergare și două locuri de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional de 500 de metri pătrați, cu iluminare nocturnă.

Va fi, de asemenea, o parcare de 2.400 de metri cu aproximativ 200 de locuri de parcare, iar o stradă nouă va face legătura între străzile Artileriei și Tunari.

În centrul parcului va fi construită și o terasă mare, care va servi ca loc comercial pentru produse alimentare.

În aceeași zonă va fi ridicat un restaurant McDonald’s, pe o suprafață de peste 3.400 de metri pătrați. Terenul destinat acestui obiectiv a fost deja concesionat pe 49 de ani de SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, la o valoare de 396.000 de euro. De fapt, restaurantul va fi un Mcc Drive, adică clienții vor putea fi serviți și direct la mașină, având o intrare și o ieșire pentru autoturisme.

Obiectivul de investiție are o valoare de 7,5 milioane de lei și vor fi create 60 de locuri de muncă.

Retaurantul va fi poziționat vizavi de fosta poștă, între strada Tunari și bulevardul Alexandrui Ioan Cuza, pe locul unde era poarta de acces în fosta unitate militară.

De asemenea, în perimetrul fostei unități militare vor mai fi construite un mall, o grădiniță, o creșă, dar și câteva blocuri de locuit.

Iată cum va arăta parcul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here