Aleșii Oltului au aprobat bugetul județului pe 2019. Reprezentanții PNL au votat împotrivă/ Ce motiv au invocat

Aleșii Oltului au votat, marți, bugetul județului pe 2019. Votul nu a fost unul unanim, pentru că minoritarii din PNL au votat împotriva proiectului, invocând faptul că bugetul ar fi subdimensionat – lucru demontat de președintele consiliului județean, care, după ședință, a declarat că Oltul are bani mai mulți decât anul trecut.

Prin Legea 50/2019 a bugetului de stat pe anul în curs, bugetului județului Olt i-au fost repartizate sume defaclate din T.V.A. care totalizează 228.536.000 lei. Vorbim de 16.849.000 lei pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate (bani destinați instituțiilor din subordinea consiliului județean), 16.374.000 lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, 138.699.000 lei pentru echilibrarea bugetelor locale și 19.582.000 de lei din cota de 17,5%. În plus, Oltul mai primește 37.032.000 lei reprezentând cote defalcate din impozitul pe venit.

Dintre cei nouă consilieri județeni care reprezintă PNL au fost prezenți șase, iar aceștia au votat împotriva bugetului pe considerentul că acesta ar fi subdimensionat, fiind numit de liberalul Viorel dumitrescu un „buget al subdezvoltării”. Motivul invocat de liberali a fost demontat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care, după ședință, a explicat că bugetul județului Olt a câștigat, anul acesta, circa 30 de milioane de lei mai mult decât suma alocată județului anul trecut.

„Așa cum am spus încă înainte de punerea proiectului de buget în transparență, Consiliul Județean Olt a câștigat anul acesta aproximativ 30 de milioane de lei față de anul trecut”, a declarat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here