Noi imagini de la accidentul din Olt în care un bărbat și-a PIERDUT VIAȚA. Amănuntul care îl putea salva

Noi imagini de la accidentul rutier petrecut, luni seara, pe DN 54 A, pe raza localității Ianca, în care un biciclist și-a pierdut viața, au fost puse la dispoziție de Poliția Olt.

Biciclistul a fost acroșat de un autoturism condus de un tânăr din localitate, după ce acesta ar fi fost orbit de luminile farurilor unei alte mașini care circula din sens opus.

Poate că biciclistul ar fi scăpat cu viață dacă ar fi purtat vestă reflectorizantă și dacă pe bicicletă ar fo fost montate componente specifice circulației pe timp de noapte, de culoare albă şi roşie.

Tragicul eveniment s-a petrecut în jurul orei 21.00. Anunțați prin 112, polițiștii din Corabia s-au deplasat la fața locului și au demarat cercetările pentru stabilirea cauzelor accidentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, inspecorul principal Alexandra Dicu, șoferul autoturismului implicat în accident ar fi fost orbit de luminile farurilor unui alt autoturism care venea din sens opus.

„În urma primelor verificări, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, de 28 de ani, din comuna Ianca, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 54A, fiindu-i redusă vizibilitatea din cauza luminilor unui autoturism care venea din sens opus, a acroșat un bărbat de 80 de ani, care se deplasa cu bicicleta, în aceeași direcție de mers. În urma impactului, biciclistul a decedat”, a declarat Alexandra Dicu.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta nefiind sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, activitățile din dosarul penal fiind sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

Pentru a preveni astfel de evenimente rutiere, polițiștii recomandă bicicliștilor:

  • pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)
  • acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, deplasaţi-vă numai pe acestea
  • înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceți viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept
  • circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here