De unde cumpărăm pește: spații insalubre și etichete cu erori/ DSVSA Olt a dat amenzi de zeci de mii de lei

Mai multe unități de depozitare și comercializare a peștelui și a produselor piscicole din Olt au fost depistate de inspectorii santari veterinari cu grave nereguli atât în ceea ce privește documentele de proveniență, cât și în privința condițiilor de păstrare a mărfii, spațiile fiind insalubre.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a desfăşurat, în perioada februarie – martie, mai multe acţiuni de control care au urmărit verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea, colectarea, transportul, depozitarea și comercializarea peștelui și a produselor din pescuit.

Au fost verificate 15 unităţi de depozitare și comercializare pește și produse din pescuit.

În timpul controalelor au fost constatate abateri de la legislația sanitară veterinară în vigoare. Este vorba de lipsa documentelor de proveniență, de condiții de igienă improprii ale spațiilor și echipamentelor, de lipsa facilităţilor de igienizare a navetelor și a protecțiile la corpurile de iluminat.

De asemenea, unitățile controlate nu au putut face dovada monitorizării temperaturii spaţiilor frigorifice și aveau înscrise informaţii eronate pe etichete.

„Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate, conform H.G.984/2005, cu modificările ulterioare, trei avertismente, cinci sancțiuni contravenţionale în valoare de 32.600 lei și s-a dispus, ca măsură complementară, confiscarea și neutralizarea unei cantități de 69,97 kilograme de pește și produse din pește”, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here