Consiliul Judeţean Olt – investiţii masive în sănătate şi drumuri

Sănătatea şi infrastructura rutieră primesc alocări substanţiale din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt în acest an. 

Este vorba de 20.150.000 lei investiţii doat în Spitalul Judeţean Slatina, pentru reabilitarea Blocului Medical, extinderea Creşei nr. 1 pentru mutarea Secției Phisiatrie, construirea pasarelei de legătură între Pavilionul Central şi Pavilionul Medical, reabilitarea termică a Blocului Central și finalizarea reabilitării și modernizării Blocului Materno-Infantil, modernizarea Secţiei de Pneumologie Scorniceşti, aparatură şi mobilier pentru secţiile finalizate și pentru reparaţii curente şi alocarea tichetelor de masă.

Alți 1.100.000 lei vor fi investiţi în reabilitarea Policlinicii Vechi din Slatina, iar 1.726.000 lei vor fi investiţi în Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci, una dintre cele mai moderne unităţi sanitare de profil din ţară, pentru înfiinţarea unei secţii noi, prin construirea Pavilionului Geronto-Psihiatrie şi Adicţii, cu dotări independente.

În Infrastructura Rutieră vor fi 11.183.000 lei, în primul rând în facilitarea accesului pentru buna desfăşurare a proiectului Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Olt, dar şi pentru refacerea unor tronsoane de drum afectate de alunecările de teren la Teslui şi Văleni. Este vorba despre modernizarea drumului de acces spre depozitul ecologic de la Bălteni, de studiile de fezabilitate pentru execuţia unor drumuri judeţene noi către depozitul ecologic de la Bălteni şi DJ 644B Bobiceşti, către staţia de transfer Balş, refacerea DJ 546, comuna Teslui, satele Deleni şi Moşteni, și a DJ 679 B, comuna Văleni.

Va fi construit un pod pe DJ 703D, în comuna Cungrea, vor fi modernizate DJ 657 B, în comuna Sîrbii-Măgura, DJ 546 E, în comuna Oporelu, DJ 641, în comuna Cezieni, DJ 644, între comunele Morunglav și Cîrlogani.

Susţinerea investiţiilor din fondurile europene este, de asemenea, o prioritate pentru Consiliul Judeţean Olt, instituţia având în obiectiv 12 proiecte în valoare de aproape 85 milioane de euro, destinate infrastructurii rutiere, de sănătate şi culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here