De ce s-a SPÂNZURAT Mârjacu? Cât de bogat era, de fapt, afaceristul slătinean

Sursa foto: Facebook/Virgil Medeșan

Ce l-a făcut pe omul de afaceri slătinean Mârjacu (Radu Gheorghe), care miercuri după-amiază s-a spânzurat în locuința sa din localitatea Nicolae Titulescu, să-și pună capăt zilelor? Polițiștii criminaliști care au început cercetările la fața locului încearcă să răspundă la această întrebare.

Până acum se știe că, în ultimii ani, Radu Gheorghe, fost polițist criminalist, s-ar fi confruntat cu grave probleme de ordin financiar, împrumutând bani de la diverși cămătari. Totuși, în biletul de adio pe care l-a lăsat familiei ar fi scris că a terminat cu astfel de datorii, că le-ar fi plătit pe toate. Mai mult, el mai scrie în bilet că nimeni nu s-ar face vinovat de moartea sa.

Deși afacerile sale păreau că merg ca pe roate (deținea, prin firma sa Mârjacu SRL, mai multe magazine în care se vând produse alimentare și băuturi, detergenți și produse cosmetice, dar și un restaurant), datele financiare de la Ministerul Finanțelor nu reflectă o situație atât de bună pe cât părea.

Deși cifra de afaceri a fost, an de an, una foarte mare, profitul net a fost de fiecare dată unul modest, ba chiar au fost dăți când firma abia reușea să scoată un avantaj financiar.

De pildă, în 2011, la o cifră de afaceri de peste 7,7 milioane de lei, SC Mârjacu SRL scotea un profit net de puțin peste 2.000 de lei. În 2012 situația a fost aproximativ aceeași, iar în 2013 profitul era doar de 5.000 de lei. Și asta în timp ce datoriile au fost de ordinul sutelor de mii sau al milioanelor de lei (2011 – 809.058 lei datorii, în 2012 – 1.098.954 lei și în 2013 – datorii de 1.073.537 lei).

În 2010, însă, Mârjacu s-a confruntat cu pierderi extrem de mari, adică de 375.190 lei. Este anul în care, probabil, ar fi putut recurge la sprijin din partea cămătarilor.

În 2017, la o cifră de afaceri de peste 11,7 milioane de lei, firma a ieșit cu un profit de 52.559 de lei, cumulând însă datorii de peste 2,2 milioane de lei.

________________________

Omul de afaceri slătinean Radu Gheorghe, de 60 de ani, cunoscut drept Mârjacu (după denumirea firmei pe care o administra, Mârjacu SRL), s-a spânzurat, miercuri după-amiază, în incinta locuinței pe care o deținea în comuna Nicolae Titulescu.

Afaceristul a fost găsit fără suflare de un membru al familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here