Femeia care l-a împușcat în cap pe polițistul de la Combaterea Criminalității Olt, lăsată în libertate

Iubita polițistului Bogdan Dumitrescu de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt rămâne în libertate după ce ea și-a împușcat prietenul în cap, cu intenție, spun procurorii. 

Alina Gheorghe fusese reținută, ieri, de procurorii Parchetului Olt, la mai bine de un an de la incidentul cosumat într-un apartament din Slatina, în urma căruia polițistul Bogdan Dumitrescu și-a pierdut viața. Azi, procurorii au prezentat inculpata Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă după ce, în lumina noilor probe deținute, anchetatorii au schimbat încadrarea juridică a faptei, din infracţiunea de ucidere din culpă în cea de omor. Instanța a respins însă solicitarea procurorilor, astfel că femeia cercetată că l-ar fi ucis cu intenție pe polițist rămâne în libertate.

Polițistul Bogdan Dumitrescu a fost împușcat în cap, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, de iubita sa după ce aceasta s-ar fi jucat cu pistolul prietenului ei.

Înainte de nenorocire, polițistul fusese cu iubita sa la niște prieteni, unde au servit masa și au consumat băuturi alcoolice. Au plecat de acolo fără să se fi certat, după cum au declarat membrii familiei gazdă.

Bogdan nu a fost împușcat cu arma din dotarea Poliției, ci cu o armă personală, atipică, pentru că pistolul, deținut legal, nu avea piedică.

Cazului i s-a dat o conotație accidentală, așa cum susținea femeia, până de curând, când anchetatorii au intrat în posesia unor pronbe noi care indică faptul că omul legii ar fi fost împușcat cu intenție, astfel că au schimbat încadrarea a faptei cercetate din infracțiunea de ucidere din culpă în infracțiua de omor.

„Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate trei tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă.

Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă”, se arată într-un comunicat de presă al parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

După ce a fost împușcat, Bogdan Dumitrescu s-a aflat mai multe luni în comă indusă, ventilat mecanic, la Spitalul Clinic de Urgență Craiova. El a murit la începutul lunii mai 2018, fiind înmormântat, cu onoruri militare, la Slatina. Avea doar 32 de ani și era tatăl a doi copii dintr-o căsătorie anterioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here